Superr Girll


Secret FORMULA !
Monday, 30 July 2012 | 05:13 | 0 Words


Krabby patty secret ingredients ? Puan- puan sekalian ,sila lhaa cuba RECIPE krabby patty yang sungguh menyelerakan dohh !

jeng...jeng....jeng.....

Krabby patty
-----------------
Ingredients :-
-----------------

  1. seseme seeds
  2. bottom bun
  3. flour
  4. pineapple bitz
  5. coconut milk
  6. chum
  7. ketchup
  8. mustard 
  9. mayonnaise
  10. cheese
  11. relish
  12. pickles
  13. lettuce
  14. tomatoes
  15. onions
  16. seahorse radish
  17. barnacle shavings
  18. salt ( i 'm not sure seasalt or WHATEVER sallt )
  19. turmeric
  20. tartar sauce
  21. Love <3
  22. secret sauce
  23. top bun (bukan jenama top bun yeee =D )
  24. 4 heaping pounds of MR. PLANKTON ! <3
harap korang / puan2  mak cik / pak cik / aunty / cik / teachers / adik / kakak  MENCUBA recipe yang amat SEDAP ni lhaa yee !
-Terima Kasih - 


last word , 
aku   akan cuba korang punye
masakkan.
lagi satu , share laa RECIPE kat aku
^^Thanks!^^
Kalau Laa...
| 05:12 | 0 Words


kalau laa ..

Aku pegii skola bawak phone ... Agak2 , CONVERSATION antara cikgu dan aku macam mane ? aku daa reka - reka sikett... Nak tengk ? Mehh sini ...Look DOWN...Aku tahu kat sini ade yang rabun tengok BLOG aku ni cuz tulisan nya Agak SMAAAAAAALLLL... so ,aku dhaa BOLD kann yee... =)

Aku :   **Tengah buad keje nih**
Cikgu :  **Terdengar lagu Ringtone "LMFAO-Sexy and I know it"
Aku : Terdengar juga dan terus buad bodo... -.-
Cikgu : Ellysha , kamu ade nyanyi lagu LMFAO ker ? (Agak mcm tahu aku bwk phone )
Aku : huh ? (ehh...Salah!) hah ! betul lhaa tuh! saya nyanyi tadii..( SMILE)
Cikgu : Yeke ? saya rasa , bukan suare awak tadii..
Aku :ehh ,mane ade! suae saya lain cuz SAKITTEKAK! (kononyee..)
Cikgu : jumpa saya di Bilik Kaunseling !!!
Bawak handphone kamu tuh skalii!
Aku : Ehehehehe...Ye Cikgu...

30 minit kemudian......

Aku : Ya , cikgu ______ sya dhaa sampaii....
Cikgu : hah! kenapa kamu bawak phone ? 

Aku mulalah beri 100000000000001 alasan..

Aku : Cikgu ? Cikgu  ? ala,Tertidoo......takpelaa...Assalammualaikum cikgu..Saya pergi dulu..Sayang cikgu !

kalau laa....

aku BOWWINK!...Nak tahu aku akan buad ape ? Sengall gile..BETUL . i'm not lying to ya' !


  • buad muka NERD...(BLUR)
  • duduk diam...Bila kawan datang buad muka LAWAKK>>> AWHAWKS! :)
  • nyanyi kuad2 dalam kelas..
  • g toilet nyanyi lagu FOREVER YOUNG **seperti lagu tema blog ini ya!**
  • amik gunting, gunting kertas..Haih , kene marah ...Buad sampah lhaa katekann...
  • kunyah CHEWINGGUM..
  • main surat2 ngn KAWAN...Walaupun dye duduk belankang aku jee....
  • Termenung .. -,-
Pelikk enn ? Aigoo...Apelaa nak jadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... =,='

K,bye...
SombonG
| 05:02 | 0 Words
gilaa kann ? Wah , sombongnyaa kaw dengan aku . Sejak bilaa aku pulau kaw ? Tak kan ?
Tapi sebelum tuh aku na bagi salam..ASSALAMMUALAIKUM ! :P Aku memang geram doh. Kaw ? Tolongla , aku dahh layann kaw baikk-baikk siot . Aku tak pernah pulau kau . Kau jew yangg lebih-lebih.
Duit Baru?
Friday, 27 July 2012 | 19:46 | 0 Words






Duit baru Malaysia ? Bukan duit Monopoli ke ni ? Kenapa cantik sangat ni ? Untunglah Malaysia :B

Tengok tu bukan main kecoh semua orang duk sibuuk kata pasal benda ni ?
Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)

Cantik kan duit baru ni, tapi tunggulah dah lama sikit ni kempam lah warna pun dah muram. Korang nampak tak yang berwarna Orange Light tu ? Cantik atau pelik ? Lawak ? Haha RM 20 pun ada, waahh :) Dah maju Malaysia ni, Tahniah . Lepas ni shopping pun rasa pegangg duit banyak walaupun seringgit, sebab ? Sebab style duit ni, style mahal :B tak faham ? 

Aku nak kumpul duit banyak-banyak and then nak tukar dengan bank #bank mana mana jelah :) Aku nak peggang jugak warna Orange tu :> 20 Ringgit weyy, mana dapat sekarang  ni ? Tunggu pertengahan tahun 2012 nanti.  
| 19:43 | 0 Words


Assalamualaikum & Selamat tengah sejuk :B * mana taknya hari ni elly ikut mama elly pergi office-ngadangada --' Air con 5 cercelius apa ? Sejuk :>

Korang suka baca komik kan ? ye, elly tahu :) Kita samalah, memang ramai orang suka baca komik kan ? Tambah-tambah lagi komik Gempak Star kan ? Huh --' banyak tanya ohh elly ni ! Dia tanya dia jawab, sumpah poyo's :> Haha, jangalah marah * bosan daripada pagi sampai petang nanti khairina duduk office ni - nama office dirahsiakan T.T









P/S : Cuba korang tahan gelak :B mesti boleh punya, sebab ni tak lawak sangat --'
Korean Wait For Me
| 19:40 | 0 Words


 Assalamualaikum& Selamaat Tengah malam & sejuk :B


Hello, korang pernah bercita-cita nak pergi luar negara tapi duit tidak mencukupi ? Mestinya iakan ? Yelah, macam elly ,ellya teringin sesangat - tesangatlah nak pergi Mekkah & 
Korean :> Gila nak pergi lah, buat masa sekarang ni Koreanlah yang elly nak atau teringin sangat nak pergi --'


" Pinjam duit boleh ? Ada duit balik, elly T.T Siapa yang baik hati ni ? "





P/S : Nak pergi Korea, please T.T
Mengapa ke Sekolah ?
| 19:38 | 0 Words




Assalamualaikum & selamat tengah panas * gilerr :B

Oky esok dah mula sekolah, malas sesangatlah :D  Korang selalu terfikir-fikir tak kenapa korang kena bangun awal-awal pagi and then kena gosok gigi, pakai baju serba putih lalu bergerak kesekolah ? Pernah ?

Menapa belajar ?

Jawapan daripada budak-budak yang tak ada tentu hala ?

1."saya pun tak tahu kenapa saya pergi sekolah"
2."saya nak jadi kaya"
3."saya nak jadi pandai lepas tu terkenal"
4."Ibu ayah saya yang suruh, kenapa ?"
5."mengisi masa lapang, bosanlah duduk rumah setiap hari kalau tak pergi sekolah"
Jawapan daripada murid-murid atau pelajar-pelajar yang berwawasan ?

1."saya belajar kerana hendak menmanfaatkan diri,masyarakat dan umat"
2."Hendak mentaati Allah menerusi ilmu yang saya pelajari."
3."hendak beribadah dengan cara yang sebenar."
4."Nak mendapatkan keredhaan Allah"
5."untuk mendapatkan rezeki yang Halal"
Kan beza tu ? elly pun pernah terfikir kenapa khairina kena pergi sekolah, pergi sekolah panas-panas terik ? Jawapan elly ' elly nak jaga mama dan papa elly dengann rezeeki yang Halal, walaupun elly tahu takkan terbalas budi mereka menjaga elly dari kecil T.T '

Jika anda tidak menentukan matlamat dan hala tuju dalam pembelajaran anda, besar kemungkinan anda akan ketempat lain.. Robert F.Mager.
| 19:19 | 0 Words


 

Hari ahad yang memebosankan, panas o panas. Terik betul matahari kat luar tuh -//- Berpeluh satu badan. Assalamualaikum kengkawan semua :) Mesti korang tengah happy kan? Yelah dapat keluar ngan amily pergi hang out. Kita manalah dapat nak keluar heang-hang ahad cam gini. Esok dah sekolah kena buat sport check barang-barang sekolah. Ikut jadual, strika baju & kain sekolah, kemas bilik, homework lagi --'

So oleh sebab semua kerja kat atas tuh belum siap dan khairina sudah pun muak dengan kerja-kerja diatas itu. Ellysha berhenti rehat bersama blog kesayangan elly ni. Ronda punya ronda tiba-tiba teringin nak dengar cerita lawak. Tapi malangnya tapi boleh dengar tapi kene baca sendiri. Tadi elly terserempak dengan blog koleksi cerita so open dan baca je lah :)

Nenek Tua

Seorang nenek berusia 65 tahun melahirkan seorang anak. Rakan-rakannya datang berkunjung untuk menjenguknya. Ketika mereka ingin melihat bayi nenek tersebut, nenek itu berkata “Nanti dulu”. Beberapa minit kemudian mereka berkata ingin melihat bayi itu lagi. Tetapi nenek itu tetap berkata “Nanti dulu”. Akhirnya mereka bertanya : “Bila kami boleh melihat bayi engkau..?” “Bila dia menangis”. “Kenapa kami harus tunggu sampai dia menangis?” “Sebabnya aku lupa.. dimana aku letak bayiku tadi..”

Panadol

Asari melihat rakannya, Ajoi sedang membuat kopi. Kemudian memasukkan sebutir ubat panadol ke dalamnya. Dengan kehairanan Asari bertanya kepada Ajoi…
Asari: “Kenapa kau masukkan panadol dalam kopi tu?”
Ajoi: “Kopi ni panas… bagi panadol kurang sikit panas dia…” 

Cermin Mata

Seorang lelaki pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa, dia bertanya: ” Doktor, selepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya membaca macam orang lain?” “Dah tentu”, jawab doktor. “Oh, gembiranya. Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca,” kata lelaki itu dengan riang. 

Okay so senyum lah senyuma sayangku janganlah bersedih-sedih selalu kerana ada hikmah disebalik setiap yang berlaku. Bye bye// selamat tinggal take care .

-Past- | -New-