Superr Girll


Friday, 14 September 2012 | 18:01 | 0 Words



Friends VS. Best Friends
FRIENDS: Will comfort you when he rejects you.

BEST FRIENDS: Will go up and ask him, “It’s because you’re gay, isn’t it?”

FRIENDS: Will be there for you when he breaks up with you.

BEST FRIENDS: Will call him up and whisper, “Seven days…” !

FRIENDS: Helps you up when you fall.

BEST FRIENDS: Keeps on walking saying, “Walk much, dumb ass?”

FRIENDS: Helps you find your prince.

BEST FRIENDS: Kidnaps him and brings him to you.

FRIENDS: Will ask you if you’re okay when you’re crying.

BEST FRIENDS: Will laugh at you and say, “Ha Ha, Loser!”

FRIENDS: Will offer you a soda.

BEST FRIENDS: Will dump theirs on you.

FRIENDS: Will sit at the side of the pool withyou at that time of the month.

BEST FRIENDS: Will throw you a tampon and push you in.

FRIENDS: Gives you their umbrella in the rain.

BEST FRIENDS: Takes yours and says, “Run - beep - run!”

FRIENDS: Will help you move.

BEST FRIENDS: Will help you move the bodies.

FRIENDS: Will bail you out of jail.

BEST FRIENDS: Would be in the room next to you saying, “That was awesome! Let’s do it again!”

FRIENDS: Never ask for anything to eat or drink.

BEST FRIENDS: Helps themselves and are the reason why you have no food.

FRIENDS: Call your parents by Mr. and Mrs. and Grandpa, by Grandpa.

BEST FRIENDS: Call your parents DAD and MOM and Grandpa, GRAMPS!

FRIENDS: Would bail you out of jail.

BEST FRIENDS: Would be sitting next to you sayin “DAMN!” we messed up!

FRIENDS: Have never seen you cry.

BEST FRIENDS: Wont tell everyone else you cried…just laugh about it with you in private when your not down anymore.

FRIENDS: Asks you to write down your number.

BEST FRIENDS: Has you on speed dial.

FRIENDS: Borrows your stuff for a few days then gives it back.

BEST FRIENDS: Loses your stuff and tells you, “My bad…here’s a tissue.”

FRIENDS: Only know a few things about you.

BEST FRIENDS: Could write a very embarrassing biography on your life story…

FRIENDS: Will leave you behind if that is what the crowd is doing.

BEST FRIENDS: Will kick the whole crowds ass that left you

FRIENDS: Would knock on your front door.

BEST FRIENDS: Walk right in and say “I’M HOME.”

FRIENDS: You have to tell them not to tell anyone.

BEST FRIENDS: Already know not to tell.

FRIENDS: Are only through high school/college. (aka: drinking buddies)

BEST FRIENDS: Are for life.

FRIENDS: Will be there to take your drink away from you when they think you’ve had enough.

BEST FRIENDS: Will look at you stumbling all over the place & say “Girl drink the rest of that ! You know we don’t waste!

FRIENDS: when visiting, acts like a guest.

BEST FRIENDS: opens your refrigerator and helps himself.




 
Tips bila mengantuk di dalam kelas
Wednesday, 12 September 2012 | 18:37 | 0 Words


mungkin korang pernah rasa sebegini rupa ataupun selalu sebab rasa mengantuk ni boleh jadi kepada sesiapa saja. Mungkin kerana tidak cukup tidur atau mungkin kerana boring untuk mengadap whiteboard di depan yang mempunyai contengan dari para pengajar yang sudah berjaya..Oh, MUNGKIN..

Cemana pulak aku boleh mengantuk ni?
Sebenarnya faktor kekenyangan sehingga perot munchit dan faktor persekitaran yang sepi lagi membosankan  merupakan salah satu penyebabnya..
Sebelum you punya kepala mencecah meja kelas tu elokla dielakkan supaya tidak ada adegan yang memalukan seperti tersengguk-sengguk sehingga lecturer memanggil nama anda untuk pergi membasuh muka yang kuyu lagi layu itu kemudiannya adegan gelak ketawa disusuli oleh rakan-rakan..Oh, MALU..

Bagaimana nak atasi rasa mengantuk?
 Bagi mengatasi masalah ini, terdapat beberapa tips yang boleh korang cuba untuk membantu korang di saat-saat genting semasa mata korang semakin layu lagi kuyu di dalam kelas..MARI!


HAMPIRI KAWASAN BERCAHAYA!
Suasana bilik yg sejuk menggigil tu n cahaya yg redup2 semestinya menyebabkan korang cepat@mudah@senang untuk mengantuk.
Jadi, langkah pertama yg korang kena buat ialah mencari tempat yang terang contohnya cahaya semulajadi seperti di tepi tingkap.Cahaya yg lebih terang dipercayai dapat mengembalikan kesegaran mata dan minda.
Because of that, kalau korang rasa mengantuk, cepat-cepatla ke tepi tingkap or pintu sambil lintarkan pandangan korang ke luar seketika.


CUCI MUKA
Maybe cara ni langkah terawal yang korang akan cuba bila korang mengantuk. Tetapi, cara ini mungkin kurang dipraktikkan untuk jantina seperti saya yang sudah siap bermake-up sebab itu make up kadangkala menyusahkan. Tapi kalau korang dah takde pilihan lain dah, cara ni la yg paling berkesan utk FRESH!=)


DENGAR MUZIK
Muzik juga adalah penyelesaian yg terbaik bagi yang rasa mengantuk..
Ada beberapa jenis bunyian atau muzik yg dikatakan dapat merangsangkan dan meningkatkan kewaspadaan serta ketajaman minda.Jadi, tak salah kalau korang sedang study sambil mendengar alunan muzik asalkan ia tak melekakan korang sudahla..Bergantung pada keselesaan individu itu sendiri..

SENAMAN RINGAN
Senaman ringan sebagai contoh menggerakkan anggota badan seperti kepala, kaki, atau berjalan santai juga boleh korang lakukan untuk menghilangkan rasa mengantuk. Ini kerana gerakangerakan seumpama ini dapat melegakan saraf yang menyebabkan rasa mengantuk itu.

PANDANG PEPOHON HIJAU 
Sekiranya kelas korang mempunyai taman indah or padang ke dan seumpamanyalah, manfaatkanlah peluang ini untuk menghilangkan rasa mengantuk tuu. Keluarlah sekejap dan pandanglah pepohon hijau itu sebentar selama beberapa minit sebelum korang masuk kembali ke kelas..

KUNYAH GULA-GULA
Pilihlah gula-gula yang mempunyai rasa pudina supaya lebih fresh!


GELAKKAN KAWAN SEKELAS
Ya, ini salah satu cara untuk  hilangkan rasa mengantuk dengan mudah ..Bagaimana nak apply cara ini? Begini, bila korang rasa mengantuk, cepat-cepat cari rakan sekelas yang turut sama mengantuk..Sila amati wajah mereka, mesti rasa kelakar dan korang turut sama ketawa kehkehkeh..Tak caya?cubalah..


-Past- | -New-